Αρχική » Υπηρεσίες » Ατομική Ψυχοθεραπεία
 

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕΣΩ SKYPE


Λογότυπο Skype
Η ψυχοθεραπεία παραδοσιακά γίνεται ‘’πρόσωπο με πρόσωπο’’ στο γραφείο του ψυχολόγου. Ωστόσο, η τεχνολογία μας έχει επιτρέψει να γίνονται συνεδρίες και μέσω ίντερνετ με τη χρήση του Skype. Έτσι, η συνεδρία πραγματοποιείται με τον ψυχολόγο στο γραφείο του και τον θεραπευόμενο σε κάποιο άλλο μέρος, συνήθως στο σπίτι του. Η θεραπευτική διαδικασία μέσω skype είναι παρόμοια με την παραδοσιακή ‘’πρόσωπο με πρόσωπο’’ θεραπεία και βάσει ερευνών μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματική. Αρχικά, είναι σημαντικό να πραγματοποιηθεί μία συνάντηση από κοντά, ή αν αυτό δεν είναι εφικτό μπορεί να προγραμματιστεί και κατά τη διάρκεια της θεραπείας (π.χ. αν μένετε στο εξωτερικό αυτήν την περίοδο).

Γιατί να επιλέξετε τις συνεδρίες μέσω skype;

  • Αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα (π.χ. αγοραφοβία, θέματα υγείας) το οποίο σας δυσκολεύει να μετακινηθείτε και να έρθετε στο γραφείο. Ο στόχος βέβαια είναι να ξεπεραστεί το πρόβλημα και οι συνεδρίες να συνεχιστούν κατ΄ιδίαν στο γραφείο.
  • Δεν υπάρχει κάποιος ψυχολόγος στην περιοχή που διαμένετε ο οποίος να είναι εξειδικευμένος για το πρόβλημα που έχετε.
  • Ζείτε στο εξωτερικό και επιθυμείτε ψυχολόγο που να μιλάει ελληνικά, το οποίο διευκολύνει την επικοινωνία από πολλές απόψεις.
  • Η περιοχή που μένετε είναι απομονωμένη και δεν υπάρχει εύκολη πρόσβαση σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας. Το skype σας δίνει τη δυνατότητα να συζητήσετε για τα θέματα που σας απασχολούν.
  • Η θεραπεία μέσω skype δεν είναι κατάλληλη για ανθρώπους που βρίσκονται σε κατάσταση κρίσης, έχουν μείζονα ψυχολογικά προβλήματα ή αυτοκτονικές τάσεις. Αν εσείς ή κάποιος δικός σας άνθρωπος αντιμετωπίζει τέτοιες δυσκολίες, χρειάζεται να αναζητήσετε βοήθεια από κάποιον επαγγελματία ψυχικής υγείας ή από κάποιον φορέα (π.χ. κέντρο ψυχικής υγείας, νοσοκομείο) της περιοχής σας. Αν η θεραπεία μέσω skype δεν είναι κατάλληλη για εσάς, ο ψυχολόγος οφείλει να σας ενημερώσει.
  • Οι συνεδρίες μέσω skype ακολουθούν των κώδικα δεοντολογίας των ψυχολόγων και είναι και αυτές εμπιστευτικές.
Λογότυπο Skype Για να πραγματοποιήσετε συνεδρία μέσω Skype χρειάζεται να δημιουργήσετε δωρεάν έναν λογαριασμό στη διεύθυνση https://www.skype.com/el.

Για να ζητήσετε συνεδρία μέσω Skype μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου ηλεκτρονικά στο lidapalaka_psy@hotmail.com ή στο τηλέφωνο 6973304163, ώστε να ορίσουμε την ώρα και την ημέρα της πρώτης συνεδρίας.